După o pauză de trei ani cauzată de pandemia de COVID-19, România este din nou promovată pe piața britanică sub brandul Discover Eco-Romania / Descoperă Eco-România, în cadrul târgului de turism Destinations Travel Show din Londra, 2-5 februarie 2023. Asociația de Ecoturism din România (AER) reunește sub acest brand turistic zece destinații cu profil de ecoturism, dintre care cinci sunt deja oficial recunoscute de către Ministerul Antreprenorialului și Turismului, și tur-operatori care oferă programe turistice în natură și despre natura și cultura locului.
Continuarea articolului aici
ALTE ARTICOLE
În căutare de frumos prin Șona
Traversând pe malul nordic al Oltului, pe un drum cotit ce te scote din Municipiul Făgăraș, în câțiva kilometrii parcurși în susul râului, poți ajunge la Șona.
Află mai multeEducația pentru natură, moft sau urgență?
Trăim timpuri în care suntem tot mai separați de natură, tot mai departe de a înțelege beneficiile reale pe care ni le aduc ecosistemele naturale.
Află mai multePotecile tematice – o incursiune în natură pe înțelesul tuturor
În ultimii ani, ca urmare a diverselor iniţiative, au apărut numeroase poteci tematice în ariile naturale protejate, acestea reprezentând o modalitate inedită de descoperire a zonelor protejate.
Află mai multeColinele Transilvaniei: interviu cu echipa de management a destinației
Descoperă interviul oferit în exclusivitate de echipa de management a destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei și află cele mai interesante lucruri!
Află mai multePădurea Craiului: interviu cu echipa de management a destinației
Descoperă interviul oferit în exclusivitate de echipa de management a destinației de ecoturism Pădurea Craiului și află cele mai interesante lucruri!
Află mai multeOrganizațiile din turism cer Guvernului măsuri pentru o Grădină a Carpaților curată!
Șase asociații naționale și alte zece regionale din domeniul turismului solicită Guvernului României, printr-o Scrisoare Deschisă, măsuri concrete pentru readucerea României într-o stare de curățenie.
Află mai multeȚara Hațegului – Retezat: interviu cu echipa de management a destinației
Descoperă interviul oferit în exclusivitate de echipa de management a destinației de ecoturism Țara Hațegului-Retezat și află cele mai interesante lucruri!
Află mai multeEco Maramureș: interviu cu echipa de management a destinației
Descoperă interviul oferit în exclusivitate de echipa de management a destinației de ecoturism Eco Maramureș și află cele mai interesante lucruri!
Află mai multeȚara Dornelor: interviu cu echipa de management a destinației
Descoperă interviul oferit în exclusivitate de echipa de management a destinației de ecoturism Țara Dornelor și află cele mai interesante lucruri!
Află mai multe#faragunoaie: dreptul la un mediu sănătos!
#fărăgunoaie: dreptul la un mediu sănătos este campania națională cu care Asociația de Ecoturism din România (AER) își propune să determine o schimbare în modul de abordare al deșeurilor, începând…
Află mai multePădurea Craiului: Călătorie în adâncul Pământului
Pădurea Craiului adăpostește unele din cele mai faimoase și frumoase peșteri din România, printre care se numără Peștera Vântului – cea mai lungă peșteră din România.
Află mai multeDescoperă 4 poteci tematice de neratat în Țara Dornelor!
Există destinații de ecoturism, ca Țara Dornelor, unde potecile tematice joacă un rol esențial în crearea de experiențe inedite de vizitare. Te invităm să le cunoști și să le descoperi…
Află mai multeAventură în natură de la mic la mare în Pădurea Craiului: 8 activități pentru familii cu copii
O vacanță activă este modalitatea perfectă de a ține la distanță plictiseala, de a-ți încuraja copiii să deprindă o nouă abilitate sau de a le permite să-și dezvolte un hobby,…
Află mai multeCum încearcă Băile Tușnad să rezolve problema urșilor
Stațiunea Băile Tușnad se află chiar pe un coridor ecologic ce leagă Munții Ciucului de Munții Harghitei, o zonă care are oricum o populație mare de urși. Faptul că urșii…
Află mai multeAflă care sunt beneficiile unui eveniment local de tip eco-brunch
Pentru asta, călătorim în Țara Dornelor, una dintre cele cinci destinații de ecoturism certificate din România, care în luna iunie a acestui an a organizat al patrulea eco-brunch local, cu…
Află mai multePrimii pași pentru a deveni un eco-erou
Am realizat o listă cu 10 pași mici pe care fiecare dintre noi putem să îi facem pentru a deveni eco-eroi. Tu câți pași ai făcut deja?
Află mai multeDescoperă bisericile de piatră din Țara Hațegului
Țara Hațegului este considerată leagănul românismului transilvan, cu cele mai vechi biserici din piatră databile. Zidurile lor îmbină geologia cu istoria, arta și credința, iar poveștile ce le înconjoară sunt…
Află mai multeEfectele consumului de… plastic.
De când am aflat că suntem predispuși să ingerăm săptămânal o cantitate de plastic echivalentă unui card bancar, am început să ne întrebăm ce se întâmplă cu tot plasticul care…
Află mai multeDinozaurii pitici din Insula Hațegului
Nu putem cunoaște detalii despre forma și geografia insulei, dar specialiștii ne spun că era apropiată ca dimensiune de insula Hispaniola din Caraibe (ocupată de statele Haiti și Republica Dominicană).
Află mai multeBike Brussels 2022
Asociația de Ecoturism din România (AER) a participat pentru prima dată la un eveniment organizat în Bruxelles, dedicat transportului alternativ pe două roți.
Află mai multeCum ne pot afecta deșeurile pe care le lăsăm aruncate în natură
Am pregătit o listă cu 7 probleme grave cauzate de gunoaiele aruncate la întâmplare în natură, la marginea localităților sau pe malurile apelor.
Află mai multeIvan, un altfel de campion
Pe 26 noiembrie, acum 72 de ani se năștea ce urma să devină multiplul campion olimpic și mondial, unul dintre cei mai medaliați sportivi din toate timpurile: Ivan Patzaichin.
Află mai multeVino și tu în echipa noastră de ECOvoluntari!
PET România își propune să genereze o mișcare civică pentru soluționarea poluării cu deșeuri nedegradabile din România.
Află mai multeCasele de lemn renasc în Eco Maramureș prin turism
Ca în cazul oricărei alte zone din România, peste Maramureș a trecut tăvălugul modernizării haotice, fără reguli urbanistice care să contribuie la conservarea patrimoniului cultural construit.
Află mai multeDestinațiile de ecoturism (partea a II-a) – De ce este nevoie să avem destinații de ecoturism certificate?
Destinațiile care reușesc să aibă o astfel de ofertă și, în plus, dovedesc grijă față de mediul natural și față de localnici sunt mult apreciate de o bună parte a…
Află mai multeDestinațiile de ecoturism (partea I) – 10 ani de evoluție în România
În ultimii ani, în România a început să apară des menționat termenul de destinație de ecoturism. De fapt puțină lume știe că, cel puțin din perspectiva aplicării conceptului, România este…
Află mai multe10 aplicații care nu ar trebui să-ți lipsească atunci când ești în natură
Recomandările din articol cuprind o paletă diversă de aplicații, începând cu orientarea în natură, observări astronomice, înțelegerea naturii și câteva aplicații care pot crește nivelul de siguranță al excursiilor noastre.
Află mai multeSfaturi pentru o vacanță în destinațiile ecoturistice din România
Câteva sfaturi care te vor ajuta nu doar să-ți planifici vacanțe responsabile astfel încât să ai un impact pozitiv asupra zonelor pe care le vei vizita, ci și să ai…
Află mai multe