Parteneri

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor

Misiunea Asociației de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) este promovarea conceptului de ecoturism și dezvoltarea ecoturismului în zonă prin promovarea naturii și culturii locale ca elemente esențiale ale imaginii turistice a Țării Dornelor, dar și prin dezvoltarea de activități ecoturistice în vederea susținerii conservării naturii, creșterii calității serviciilor ecoturistice și a atractivității turistice a zonei și dezvoltării durabile a comunităților umane locale. Ca Unitate de Management al Destinației (UMD), AETD coordonează și sprijină, la nivel local, eforturile celor implicați direct sau indirect în activități turistice pentru atingerea obiectivului de dezvoltare economică locală prin ecoturism.

Asociația de Turism Retezat

Scopul Asociației de Turism Retezat (ATR), înființată în 2007, este dezvoltarea și promovarea unui turism durabil în zona Țara Hațegului – Parcul Național Retezat, care să aducă beneficii economice zonei și să contribuie la conservarea și protejarea valorilor naturale, istorice, culturale și tradiționale. Începând din 2015, ATR este unitatea de management a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, structura certificată de către Ministerul Turismului din anul 2016. Destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat acoperă trei dintre cele mai importante zone turistice din România – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și Parcul Național Retezat, ambele cu recunoaștere internațională UNESCO, precum și o parte a unei alte arii protejate mari, respectiv Parcul Natural Grădistea Muncelului – Cioclovina. Atractivitatea zonei este dată de multitudinea de obiective naturale, istorice și culturale, dar și de cele peste 40 de trasee de drumeție sau de biciclete, cele de cicloturism fiind omologate de către Ministerul Turismului, în premiera națională. Destinația ecoturistică Țara Hațegului –  Retezat își propune să ofere vizitatorilor o experiență unică, prin intermediul produselor, serviciilor de ecoturism la cele mai înalte standarde, dar și prin promovarea unei atitudini responsabile față de mediu și comunitatea locală.

Asociația Măgura Ecoturistică

Scopul asociației este promovarea conceptului de ecoturism și dezvoltarea ecoturismului în vederea sprijinirii conservării naturii, a dezvoltării durabile a comunității locale din zona cu valori naturale ale satului Măgura și creșterea calității serviciilor legate de ecoturism. Asociația a fost înființată recent și nu a avut activitate până în acest moment.

Meniu